Δεν χρειάζεται ένα βιβλίο να είναι καινούργιο για να το απολαύσουμε
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ που πηγαίνουν όλα τα βιβλία που κάποια στιγμή εξαντλούνται και δεν επανακυκλοφορούν; Ο μοναδικός τρόπος να τα αποκτήσεις, είναι να τα αναζητήσεις σε βιβλιοπωλεία μεταχειρισμένων βιβλίων — ή αλλιώς, τα «second-hand bookstores».

Τα μεταχειρισμένα βιβλία είναι προσιτά σε όλους
Το γνώριζες ότι μπορείς να βρεις τα βιβλία που ψάχνεις από δεύτερο χέρι στη μισή τιμή – ή και φθηνότερα – από την τιμή που κυκλοφορούν; Αγοράζοντας βιβλία σε τόσο χαμηλές τιμές, αποταμιεύεις ένα σημαντικό ποσό για επόμενες αγορές βιβλίων!

Η χαρά της εξερεύνησης
Αν οι επισκέψεις στα βιβλιοπωλεία φαντάζουν η ιδανική βόλτα μετά από μια γεμάτη μέρα, σκέψου πόσο συναρπαστική θα ήταν η επίσκεψη σ’ ένα βιβλιοπωλείο μεταχειρισμένων βιβλίων, όπου σε κάθε γωνιά του θα ανακαλύψεις βιβλία — διαμάντια! Που ξέρεις; Ίσως τυχαία πέσεις πάνω στο βιβλίο που έψαχνες για μήνες, κάνοντας την όλη διαδικασία της εξερεύνησης απολαυστική! Αυτό ισχύει και για τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία μεταχειρισμένων βιβλίων!

Η γοητεία των μεταχειρισμένων βιβλίων
Τα μεταχειρισμένα βιβλία είναι σαν τα κρασιά — αποκτούν μεγαλύτερη αξία με το πέρασμα του χρόνου. Διαβάζοντάς τις σελίδες τους, ταυτόχρονα, ρίχνεις μια φευγαλέα ματιά και στη ζωή του προηγούμενου ιδιοκτήτη τους. Ίσως, να έχει υπογραμμίσει κάποιο αγαπημένο του απόσπασμα ή να σημείωσε κάτι που εκείνη τη στιγμή τον εξέφραζε. Αυτός ο δεσμός που δημιουργείται ανάμεσα σε αναγνώστες που έχουν διαβάσει το ίδιο βιβλίο είναι κάτι που δεν αποκτάται αλλού!

Η προστασία του περιβάλλοντος
Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα παγκοσμίως, είναι σημαντικό να προστατεύσουμε τον πλανήτη με κάθε δυνατό τρόπο, επαναχρησιμοποιώντας κάθε δυνατό είδος. Επομένως, αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο βιβλίο, μειώνεται ο αριθμός των σελίδων που τυπώνονται, άρα και η ποσότητα του χαρτιού που παράγεται.

Αν επιλέξεις να μεταπωλήσεις ή να χαρίσεις κάποιο βιβλίο σου, φρόντισε να το παραδώσεις στον επόμενο ιδιοκτήτη του σε όσο το δυνατόν καλή κατάσταση ώστε να το απολαύσει κι αυτός με τη σειρά του.

Διαβάστε, επαναχρησιμοποιήστε και απολαύστε υπεύθυνα!

Πηγή : itsestella.com