Ο Λέο Μπουσκάλια (1924-1998) ήταν Αμερικανός συγγραφέας, εκπαιδευτικός και ομιλητής κινήτρων, γνωστός για τις διδασκαλίες του σχετικά με τη δύναμη της αγάπης και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο Λέο Μπουσκάλια τόνισε τη σημασία της έκφρασης στοργής, συμπόνιας και γνήσιας φροντίδας στη ζωή μας. Τα best-seller βιβλία του, όπως τα “Love” και “Living, Loving & Learning”, ενέπνευσαν αμέτρητα άτομα να καλλιεργήσουν ουσιαστικές σχέσεις, τόσο με τους άλλους όσο και με τον εαυτό τους.

Πίστευε ότι η αγάπη ήταν το κλειδί για την προσωπική ολοκλήρωση και έναν πιο συμπονετικό, αρμονικό κόσμο.

10 αποφθέγματα του Λεό Μπουσκάλια

-Πιστεύω πως ο,τιδήποτε κι αν είσαι στη ζωή, όπως κι αν έμαθες κάτι, αν θέλεις να το μάθεις διαφορετικά, μπορείς να μάθεις, να ξεμάθεις και να ξαναμάθεις τα πάντα. Έτσι υπάρχει πάντα ελπίδα, υπάρχουν πάντα θαύματα!

-Επειδή δεν υπάρχει κανένα όριο στον εαυτό σου, θα είσαι πάντα συναρπαστικός!

-Έχουμε δυνατότητες να δούμε, να νιώσουμε, ν’ αγγίξουμε, να μυρίσουμε, τέτοιες δυνατότητες που ποτέ δεν τις έχουμε ονειρευτεί. Όμως έχουμε ξεχάσει πώς. Αυτά είναι τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, αν ενδιαφερόμαστε για τον εαυτό μας κι αν τον αγαπάμε.

-Η αγάπη είναι κάτι που μαθαίνεται.

-Πιστεύω ότι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του ανθρώπου που αγαπάει είναι ότι αγαπάει τον εαυτό του.

-Επένδυση στη ζωή σημαίνει επένδυση στην αλλαγή και δε με απασχολεί ο θάνατος, γιατί με απορροφά η ορμή της ζωής!

-Υπάρχουν χιλιάδες δρόμοι ν’ ανακαλύψεις τον εαυτό σου, να γίνεις ο εαυτός σου. Ο καθένας σας θα βρει το δικό του δρόμο. Μην αφήσετε ποτέ τους άλλους να σας επιβάλλουν το δικό τους.

-Μας κυβερνάει τόσο πολύ αυτό που μας λένε οι άλλοι ότι πρέπει να είμαστε, που έχουμε ξεχάσει ποιοι είμαστε.

-Ζωή δεν είναι ο στόχος, αλλά το ταξίδι.

-Είμαι κάτι καινούριο, γιατί έζησα κάτι καινούριο μαζί σας.

Πηγή : lavart