Πώς ξεκινά το ταξίδι της συγγραφής ενός βιβλίου;

Μερικές φορές φτάνει ένα απίστευτο γεγονός που θα διαβάσεις στην εφημερίδα ή κάτι που θα κρυφακούσεις στο σουπερμάρκετ. Αμέσως αρχίζεις να αναρωτιέσαι: πώς θα ήταν αν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε μένα ή σε κάποιον άνθρωπο εντελώς διαφορετικό από μένα; Έχω εμπνευστεί πολλά μυθιστορήματά μου από κλασικά έργα, το The Sabbathday River, παραδείγματος χάρη, από το αμερικανικό μυθιστόρημα Το άλικο γράμμα συνδυαστικά με μια διαβόητη ιρλανδική υπόθεση δολοφονίας, και το The White Rose από τη γερμανική όπερα Der Rosenkavalier. Ωστόσο, άλλα μυθιστορήματα, όπως Η πρώτη εντύπωση  και Η πλοκή, φαίνεται να έρχονται πραγματικά από το πουθενά.

Υπήρξε κάτι που σας κινητοποίησε να γράψετε το μυθιστόρημα Η πλοκή;

Πρόκειται για μια ιστορία που μου ήρθε απροσδόκητα, εξ ουρανού σχεδόν. Ωστόσο, ορισμένα από τα θέματα και τα κεντρικά ζητήματα του βιβλίου (λογοκλοπή, ιδιοκτησία της κεντρικής ιδέας μιας ιστορίας) με απασχολούν εδώ και αρκετά χρόνια και έχω αναφερθεί ξανά σε αυτά σε προηγούμενα μυθιστορήματά μου.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση ενός βιβλίου;

Μέχρι να δημοσιευτεί Η πλοκή ήμουν πολύ επιφυλακτική σχετικά με το πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά στην προώθηση ενός βιβλίου, όμως ο Αμερικανός εκδότης μου τα χρησιμοποίησε με τεράστια επιτυχία. Γεγονός που με ξάφνιασε και με εντυπωσίασε!

Τι θα λέγατε σε όσους διαβάσουν τη συνέντευξή σας;

Αγαπώ την Ελλάδα και λατρεύω να βλέπω φωτογραφίες ανθρώπων που διαβάζουν τα βιβλία μου με φόντο τα ελληνικά τοπία! Δεν μπορώ να πω ότι έχω πάει σε πολλά νησιά, αλλά υπάρχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου για τη Λέσβο, την οποία έχω επισκεφτεί δύο φορές.

Μετάφραση της συνέντευξης: Κωνσταντίνα Γιαννουράκου
Επιμέλεια: Ισμήνη Τσοχαλή

Πηγή : diastixo.gr