Το πρώτο λογοτεχνικό έργο με την υπογραφή της Μάργκαρετ Άτγουντ μετά τις Διαθήκες του 2019 (μτφρ. Αύγουστος Κορτώ, Εκδόσεις Ψυχογιός 2020) θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023 από τον εκδοτικό οίκο Vintage. Πρόκειται για μία συλλογή 15 διηγημάτων με τίτλο Οld Babes in the Wood, ορισμένα εκ των οποίων θα δουν το φως της δημοσιότητας πρώτη φορά.

Η ίδια η συγγραφέας δήλωσε για το βιβλίο: «Το Οld Babes in the Wood είναι λίγο απ’ όλα, όπως και η ζωή. Μία ιστορία για μια γυναίκα που κατά βάθος είναι σαλιγκάρι αφορά στην πραγματικότητα τα γηρατειά; Μπορεί. Είναι οι νεκροί αγαπημένοι μας πραγματικά νεκροί με οποιαδήποτε πραγματική έννοια της λέξης; Μπορεί και όχι. Είναι οι γάτες αυτό που δείχνουν; Σχεδόν ποτέ».

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, τα διηγήματα της Άτγουντ είναι πολύ προσωπικά και σε αυτά πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Τζορτζ Όργουελ, η φιλόσοφος, αστρονόμος και μαθηματικός της αρχαιότητας Υπατία, γάτες, αλλά και ένας εξωγήινος με αποστολή να αναδιατυπώσει τα ανθρώπινα παραμύθια.

Σημειωτέον ότι το διήγημα που δίνει τον τίτλο του στη συλλογή δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2021 στο περιοδικό New Yorker, με πρωταγωνίστριες δύο ηλικιωμένες αδελφές.

Πηγή : diastixo.gr