Οι άνθρωποι που διαβάζουν βιβλία, είναι οι καλύτεροι άνθρωποι για να ερωτευτείτε, σύμφωνα με την επιστήμη

Οι αναγνώστες βιβλίων συνήθως χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς που διαβάζουν τα βιβλία από την αρχή μέχρι το τέλος και σε αυτούς που διαβάζουν επιλεκτικά κεφάλαια των βιβλίων.

Τα άτομα που διαβάζουν κάθε βιβλίο από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα απορροφούν την όλη ιστορία και αγαπούν το χρόνο που δαπανούν με τους χαρακτήρες του βιβλίου.

Προφανώς, αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, είστε καλύτεροι και μάλιστα πιο έξυπνοι από τον μέσο άνθρωπο. Αυτό βασίζεται σε μελέτες που διεξήχθησαν από ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του York και του Πανεπιστήμιου του Τορόντο. Αυτές οι δύο μελέτες είχαν 3 χρόνια διαφορά μεταξύ τους και κατέληξαν σε παρόμοια συμπεράσματα.

Οι αναγνώστες μυθιστορημάτων, σύμφωνα με τη μελέτη, έχουν τη δυνατότητα να αποδέχονται νέες ιδέες, ενώ εξακολουθούν να διατηρούν τη δική τους, ένα χαρακτηριστικό που όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν, αλλά λίγοι μπορούν να το εφαρμόσουν.

Με την ανάγνωση, μπορείτε να ζήσετε τις ζωές άλλων ανθρώπων μέσα από τα δικά τους μάτια, γεγονός που σας δίνει τη δυνατότητα να εξετάσετε μια κατάσταση από διαφορετικές πλευρές, που είναι μια σημαντική ικανότητα σε έναν σύντροφο.

Όταν διαβάζετε, μπορείτε να μάθετε πως είναι να είσαι ένας άντρα, μια γυναίκα, μπορείτε να μάθετε για το πώς ζουν άλλοι, πόσο υποφέρουν. Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή, γιατί όταν γνωρίζετε το πώς ζουν άλλοι, μπορείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο που ζείτε και τον τρόπο που συμπεριφερόσαστε στους άλλους.

Ένας αναγνώστης μυθηστορημάτων γνωρίζει κάθε πόνο, αίσθηση και τη σκέψη των αγαπημένων του χαρακτήρων. Όταν είστε ένας μανιώσης αναγνώστης, ζείτε χίλιες ζωές μέσα από τα βιβλία σας.

Οι άνθρωποι που διαβάζουν βιβλία είναι πιο έξυπνοι.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν διαβάζουν αυξάνουν το λεξιλόγιό τους και δεξιότητες μνήμης. Οι αναγνώστες βιβλίων έχουν ανώτερες γνωστικές λειτουργίες από κάποιον που δε διαβάζει και αυτό τους οδηγεί στο να έχουν καλύτερες δεξιότητες επικοινωνίας.

Αγαπώντας έναν αναγνώστη

Έτσι, όταν ψάχνετε για το επόμενο σύντροφό σας, βρείτε τους στη βιβλιοθήκη, στο βιβλιοπωλείο, στο καφενείο. Το πιο πιθανό είναι να είναι βαθιά απορροφημένοι στο βιβλίο τους και να μη σας παρατηρήσουν. Συζητήστε μαζί τους για το αγαπημένο τους βιβλίο, τους αγαπημένους χαρακτήρες τους, και κεράστε τους ένα καφέ. Ένας αναγνώστης του βιβλίου δεν στέλνουν τα κείμενα ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να σας δείξει πόσο νοιάζονται. Αλλά σας γράψουν επιστολές και ποιήματα.

Όταν είστε με κάποιον που του αρέσει να διαβάζει, είναι σαν να βγαίνεις με κάποιον με χιλιάδες ψυχές. Να είστε με κάποιον με μπορεί να διαβάσει την ψυχή σας, που όχι απλά αγαπά εσάς και το σώμα σας, αλλά μπορεί να δει στην ψυχή σας. Αυτό το άτομο θα σας κατανοήσει πλήρως.

Πηγή: spiritalive.gr