Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο αστροφυσικός και ο επί σειρά ετών επικεφαλής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύσης Σιμόπουλος. O Διονύσης Σιμόπουλος έδινε μάχη με τον καρκίνο.Ο εμβληματικός διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου ήταν ένας άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της αστρονομίας και γενικότερα της επιστήμης στην Ελλάδα.Όπως έλεγε «είμαστε αστερόσκονη και θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα». Όμως, στο μεταξύ εμείς είμαστε πραγματικά φτωχότεροι.

Ο καθηγητής σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, είχε αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους είχε γνωστοποιήσει τη νόσο από την οποία πάσχει: «Δεν το ανακοίνωσα για να με λυπηθεί κανείς – εδώ δεν λυπάμαι εγώ τον εαυτό μου – αλλά βοηθήθηκε κόσμος. Δεν ξέρω που είναι ο φόβος».

Ο Διονύσης Σιμόπουλος ζήτησε από τα παιδιά του δυο μέρες πριν φύγει από την ζωή το εξής: να αλλάξουν την φωτογραφία εξωφύλλου του στο Facebook. Την συγκεκριμένη ανάρτηση αλλαγής του εξωφύλλου συνόδευε το εξής σχόλιο: «Ο μπαμπάς μας πριν 2 ημέρες μου ζήτησε να αλλάξω αυτό το cover photo. Κράτησε το χιούμορ του μέχρι τέλους. “Έφυγε” με χαμόγελο στα χείλη».