Η Penguin Random House Εγκατέστησε αυτόματο μηχάνημα πώλησης βιβλίων σε σιδηροδρομικό σταθμό

 

Ένα αυτόματο μηχάνημα πώλησης βιβλίων εγκατέστησε ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House στον σιδηροδρομικό σταθμό Exeter St Davids στο Ντέβον της Αγγλίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες του τρένου να αγοράσουν ένα βιβλίο που θα τους συντρoφεύσει στο ταξίδι τους.

Το μηχάνημα λειτουργεί όπως ακριβώς ένα συνηθισμένο αυτόματο μηχάνημα σνακ ή αναψυκτικών, ενώ περιέχει βιβλία σε τιμή λιανικής, η γκάμα των οποίων θα ανανεώνεται τακτικά. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα τα μοιράζονται εξίσου το ανεξάρτητο τοπικό βιβλιοπωλείο Bookbag και η οργάνωση Exeter City of Literature, που προωθεί τη φιλαναγνωσία στην πόλη Έξετερ.

Η επιλογή του συγκεκριμένου σταθμού δεν είναι τυχαία: το 1934, επιστρέφοντας στο Λονδίνο από μια επίσκεψη στην Άγκαθα Κρίστι, ο Άλεν Λέιν βρέθηκε στον σταθμό αυτό και απογοητεύτηκε από την κακή ποιότητα και τις υψηλές τιμές των βιβλίων που πωλούνταν εκεί. Έναν χρόνο αργότερα, ίδρυσε την Penguin Books, με σκοπό να προσφέρει ποιοτικά βιβλία σε προσιτές τιμές. Όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος, η εγκατάσταση του νέου αυτόματου μηχανήματος αποτελεί ένα είδος «επιστροφής στις ρίζες», προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι επιβάτες δεν θα έχουν το ίδιο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Λέιν.

Πηγή: diastixo.gr